TEXT & ART.

Resultatet av en dröm

Idag är Text & Art på flera sätt som många andra företag. Vi har personal, lager och produktion. Men bakgrunden till Text & Art är en helt annan, och den började långt innan 2016 då Text & Art startade.

Redan flera år innan just Text & Art startade hade jag insett att mitt öga för design kunde spara mig stor tid i letandet efter presenter till släkt och vänner. Det var då jag fick idén att designa posters med texter som betydde någonting för den som fick den.

Jag märkte att folk älskade presenterna, och jag fick höra att många som hälsade på kommenterade och tyckte det var så unika inredningsdetaljer. Tavlor som inte alla andra hade. Ett sätt att sticka ut med en personlig detalj på väggen.

Det var nog då jag bestämde mig för att fler skulle kunna hänga upp saker på sina väggar som faktiskt hade ett emotionellt värde och betydde någonting. Och jag tänkte göra det på ett sätt som ingen annan gjort tidigare. Personligt anpassade affischer. Utan tryckerier, art directors, köpta fotografier och mellanhänder. Meningsfulla textbudskap på tjockt papper – med min unika design.

Startade i en Jönköpings-etta

Jag började printa posters i mitt sovrum hösten 2016. I en etta på 39 kvadrat i Jönköping bedrev jag länge ett eget litet tryckeri, innan och efter mitt vanliga jobb och dess arbetstider. Varje poster jag sålde räknades. Jag memorerade varje order och ibland såg jag postern dyka upp i en Instagram-bild nånstans. Den stoltheten har fortfarande inte försvunnit. Jag kan fortfarande nypa mig i armen när jag ser en poster jag gjort hängandes på en vägg.

Tack vare er underbara kunder blev det snart ohållbart. Jag sa upp mig och satsade helhjärtat på det jag brann för. Jag anställde personal och idag är Text & Art inte längre ett personligt hobbyprojekt. Det är en arbetsplats för många, ett varumärke och en optimerad produktionskedja. Men en sak är densamma som det var redan dag ett:

Det är resultatet av en dröm.

signatur

Text & Art
c/o DBC Sweden AB
Bredgränd 7
553 20 Jönköping

Organisationsnummer: 559168-6406

LÄS MER OM MIG

Besök emillindstrom.se
Följ på Instagram

KONTAKTA TEXT & ART

Maila info@textart.se